Jabłko kalorie

jabłko

Wartości odżywcze w 100 gramach obranych jabłek

Zawartość wody (jednostka g) – 85.56
Kalorie (jednostka kcal) – 52
Białko (jednostka g) – 0.26
Razem lipidów (tłuszczów) (jednostka g) – 0.17
Węglowodany (jednostka g) – 13.81
Fiber (jednostka g) – 2.4
Cukry (jednostka g) – 10.39
Minerały w Jabłkach ze skórą
Wapń (mg jednostka) – 6
Żelazo (jednostka mg) – 0.12
Magnez (mg jednostka) – 5
Fosfor (mg jednostka) – 11
Potas (mg jednostka) – 107
Sód (mg jednostka) – 1
Cynk, (jednostka mg) – 0.04
Witaminy w Jabłkach ze skórą
Witamina C, całkowita kwasu askorbinowego (mg jednostka) – 4.6
Tiamina (jednostka mg) – 0.017
Ryboflawina (jednostka mg) – 0.026
Niacyna (jednostka mg) – 0.091
Witamina B-6 (jednostka mg) – 0.041
Kwas foliowy, DFE (ug ) – 3
Witamina A, RAE (ug ) – 3
Witamina A, (jm) – 54
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg) – 0.18
Witamina K (filochinon) (ug) – 2.2

Średnie Jabłko– 182 gram

Jabłka są bardzo ciekawą przekąską 🙂

Źródło: http://ndb.nal.usda.gov

Dodaj komentarz