Figi Kalorie

Wartości odżywcze w 100 gramach surowych fig    

Zawartość wody (jednostka g) –    79.11
Kalorie (jednostka kcal) –    74
Białko (jednostka g) –    0.75
Razem lipidów (tłuszczów) (jednostka g) –    0.30
Węglowodany (jednostka g) –    19.18
Fiber (jednostka g) –    2.9
Cukry (jednostka g) –    16.26

Minerały w 100 gramach Fig    
Wapń (mg jednostka) –    35
Żelazo (jednostka mg) –    0.37
Magnez (mg jednostka) –    17
Fosfor (mg jednostka) –    14
Potas (mg jednostka) –    232
Sód (mg jednostka) –    1
Cynk, (jednostka mg) –    0.15

Witaminy w 100 gramach Fig    
Witamina C (mg jednostka) –    2.0
Tiamina (jednostka mg) –    0.060
Ryboflawina (jednostka mg) –    0.050
Niacyna (jednostka mg) –    0.400
Witamina B-6 (jednostka mg) –    0.113
Kwas foliowy, DFE (ug ) –    6
Witamina B-12 (ug) –    0.00
Witamina A, RAE (ug ) –    7
Witamina A, (jm) –    142
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg) –    0.11
Witamina D (D2 + D3) (ug) –    0.0
Witamina D (IU) –    0
Witamina K (filochinon) (ug) –    4.7

Mała figa 40 gram
Średnia Figa 50 gram
Duża figa 64 gramy

Źródło: http://ndb.nal.usda.gov

Dodaj komentarz